Koppelingen en oploopremmen

Aantal gevonden artikelen: 93

Koppelingen en oploopremmen voor geremde aanhangwagens. Bent u geïnteresseerd in de veilige verbinding van de aanhanger met de auto? Regel dit door een nieuwe kogelkoppeling aan te schaffen. In onze winkel vindt u oploopremmen en koppelingen van producenten AL-KO, KNOTT, WINTERHOFF en STEELPRESS met een MTM van 700-3500 kg in zeer scherpe prijzen. 

Koppelingen en oploopremmen

Kogelkoppelingen voor aanhangwagens 

Kogelkoppelingen voor aanhangwagens verbinden een auto met een aanhangwagen. Er zijn "V", "T" disselhaken, vierkante dissel of pijphaken. We onderscheiden ze door de maximaal toegestane MTM, druk op de bal van de haak en de afstand van montagegaten. In het geval van de koppelingen die beschikbaar zijn in onze online winkel, is alle informatie die nodig is om ze af te stemmen op een bepaald aanhangermodel beschikbaar op de productkaart.
Koppelingen zijn uitgerust met een slijtage-indicator om te helpen bepalen wanneer het tijd is om de momenteel zittende koppeling vervangen. Een voorziening die ook bij de meeste koppelingen standaard wordt gebruikt, is de correctheidsindicator van de koppeling. Hierdoor weten we zeker dat de aansluiting van de aanhanger op de auto correct is en dat deze tijdens het rijden niet los zal komen. 

Oplooprem 

De oplooprem kan als bedieningsapparaat van het remsysteem gezien worden. In dit geval is het product het volledige element dat zowel de koppeling als de rem bevat, en de stalen behuizing die ze verbindt. Bij oplooprem is het mogelijk om alle onderdelen van de set te vervangen. Kogelkoppelingen en schokdempers voor oploopremmen zijn apart beschikbaar.
Oploopremmen worden gebruikt voor zware, geremde aanhangers met een totaalgewicht van meer dan 750 kg. Ze worden gebruikt om de oplooprem te bedienen en zijn gemonteerd op de dissel van autoaanhangers en autotransporters. Bij lichte aanhangwagens is het niet nodig om de rem te monteren. Het is niet vereist door de wet en de krachten die optreden bij het rijden met een aanhanger met een GVM tot 750 kg. Voor grotere aanhangers is een oplooprem echter noodzakelijk. Het gebruik ervan zorgt voor veiligheid bij het trekken van een aanhanger en vermindert de slijtage van de remmen in het voertuig.


Koppelingen voor aanhangwagens 

Annhanger koppelingen verslijten naarmate de belasting van de oplegger groter is. Als de aanhanger vaak en bij vrijwel volledige belading wordt gebruikt, moet de koppeling veel vaker worden vervangen. Het is de moeite waard om de slijtage van de koppeling te controleren voor elke reis met de aanhanger.
Koppelingen voor de aanhanger zijn, afgezien van de losbreekkabel, het enige element dat de aanhanger met het voertuig verbindt. De exacte positionering van de hefkogel, die volledig in het stopcontact moet zitten, en het hefinrichtingsslot garanderen een veilig rijgedrag. Hoogwaardige haken van beproefde Duitse fabrikanten, die wij aanbevelen, zijn onderdelen van AL-KO, KNOTT, WINTERHOFF en STEELPRESS. Hun beproefde oplossingen garanderen lange tijd gemoedsrust. Kies een sterke koppeling die bij uw trailer past en bestel deze bij ons in de winkel met snelle levering aan huis!

pixel