Wielen voor aanhangwagen

Aantal gevonden artikelen: 42

Complete wielen voor opleggers, aanhangwagens en campers in verschillende maten met duurzame stalen velgen. Ruime keuze aan velgen en sets met all-season-banden.

koła do przyczep

Wielen voor aanhangwagens

De wielen voor aanhangwagens, opleggers, caravans, campers en andere soorten aanhangwagens zijn heel anders dan die voor auto's. Afhankelijk van het type aanhangwagen kunnen ze meer of minder duurzaam zijn dan die van auto's. De meest populaire lichtgewicht trailers van bedrijven als TEMARED, martz, Neptun, Niewiadow, WIOLA of Rydwan hebben gewone wielen 155/70 R13. Dit zijn wielen met all-season banden, die ideaal zijn voor DMC tot 750 kg. De eigenschappen van deze wielen zorgen ervoor dat de lichte aanhangers goed rijden, en het bijbehorende hoge bandenprofiel garandeert de vermindering van het huppelen van de aanhangers en de demping van alle oneffenheden op de weg.Versterkte banden voor aanhangwagens

Versterkte wielen worden gebruikt voor zware opleggers die met bijzonder zware lasten worden belast. Deze wielen moeten de volledige lading dragen, die kan worden gedragen op trailers met een GVW van maximaal 3,5T. Deze wielen zijn veel duurzamer en gespecialiseerder. Voor caravans en bouwopleggers worden de kleinst mogelijke wielen gebruikt om het zwaartepunt dicht bij de weg te houden voor een betere grip en handling. In onze winkel vindt u complete versterkte wielen in de maten 165 R13C, 185 R14C, 195/50 R13C, 195/55 R10C. Alle versterkte aanhangerwielen zijn aan het einde gemerkt met een "C", wat betekent dat het zware wielen zijn voor de meest veeleisende ladingen.


Pas de wielen aan uw trailer aan

Het kiezen van aanhangerwielen lijkt sterk op het kiezen van wielen voor een auto. Eerst en vooral moet u letten op de maat die de fabrikant voor uw model aanhangwagen gebruikt, en het is het beste om dezelfde maat te kiezen. Dan is het essentieel om de afstand tussen de boutgaten te controleren, zodat deze overeenkomen met de assen die in de aanhangwagen worden gebruikt. Een bijzonder belangrijke parameter voor aanhangerwielen is de belastingsindex, die ook moet worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de band bestand is tegen de belasting. U kunt ook de snelheidsclassificatie en het geluid van de band controleren, hoewel het geluid van de wielen van een aanhanger meestal niet hoorbaar is voor de auto die er aan trekt. Het belangrijkste aan wielen is natuurlijk de profielhoogte van de band, de conditie van het rubber waarvan de banden zijn gemaakt en de conditie van de velgen. Aanhangwagenwielen worden het hele jaar door gebruikt onder zware belasting, dus frequente inspectie en vervanging is noodzakelijk. Door het volgen van deze regels houdt u uzelf, uw lading en andere weggebruikers veilig.
pixel