Banden voor aanhangwagen

Aantal gevonden artikelen: 15

Vierseizoenbanden voor aanhangwagens, optrailers en campers met goede prestaties. Koop gloednieuwe banden en blijf veilig op de weg.

Opony do przyczepyy

Vierseizoenenbanden - standaard op aanhangwagens

Caravans, campers en aanhangwagens zijn gewoonlijk uitgerust met vierseizoenenbanden. In tegenstelling tot auto's, waar de scheiding tussen zomer- en winterbanden zeer duidelijk is, gebruiken we in aanhangwagen één band voor het hele jaar. Hierdoor hoeven wij ons geen zorgen te maken om ze elk seizoen te vervangen. Langdurig gebruik leidt echter tot sterkere slijtage. Aanhangwagenbanden moeten daarom vaker worden gecontroleerd op conditie en profielhoogte.

Banden voor aanhangers - keuze

Bij het kiezen van trailerbanden moeten we de parameters controleren die bepalen of de band op de velg zal passen. We beginnen met het controleren van de maat van de velg, waarvan 10, 13 en 14 inch de meest populaire zijn. Vervolgens kiezen we de breedte en de hoogte van de band. Het laatste waar je naar moet kijken bij trailerbanden is de belastingsindex. Dit is gebaseerd op het MTM van de aanhanger, zodat de band de lading van de aanhanger kan dragen.

Gewone versus versterkte banden - wat zijn de verschillen?

Normale banden zijn ontworpen voor lichte aanhangwagens. Door hun laadvermogen kunnen zij alleen op dit type aanhangwagen worden gebruikt. Als u een hoger draagvermogen dan 750 kg nodig hebt, zijn versterkte banden met de letter C achter de maat de voor de hand liggende keuze. Deze zijn veel duurzamer en zijn geschikt voor zware bouwaanhangwagens, caravans en boottrailers.
pixel